Vlietzicht

Wateringen

Een plek voor dementerende mensen waar ze worden verpleegd en toch vrij kunnen wonen. Dat was het doel van plan Vlietzicht. Het is kleinschaliger dan een gewoon verpleeghuis. De dementerende ouderen wonen midden in een woonwijk. Het gebouw bestaat uit twee delen. Aan de ene kant vier units voor zes cliënten. Het is eigenlijk een grote woning met zes privé-slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer. Ze hebben allemaal een eigen badkamer.

In de andere vleugel van het gebouw zijn twaalf driekamer appartementen gerealiseerd waar echtparen - waarvan een van beiden dementeert - kunnen wonen. Het voordeel is dat er verzorging is voor de dementerende partner terwijl het echtpaar niet gedwongen gescheiden wordt. Mocht de dementerende partner op de verpleegafdeling komen te wonen dan kan de echtgeno(o)t(e) alleen in het appartement wonen en toch in de buurt zijn. Op elke verdieping kan je overlopen van de appartementen naar de verpleegafdeling.

Vlietzicht is een modern gebouw dat in de woonwijk past. Aan de voorkant ligt het pand in het water, daar zijn de slaapkamers gesitueerd. Ze hebben grote ramen waar veel zonlicht door naar binnen komt. De zonwering is zodanig dat de bewoners erdoorheen kunnen kijken. De achterzijde grenst aan een begraafplaats. Daarom liggen aan deze zijde de badkamers en de bergruimten. Het verpleeggedeelte is vier verdiepingen hoog, in het andere deel blijft de halve vierde verdieping weg om het zicht voor de buren niet teveel te belemmeren. In decemer 2010 is appartementencomplex Vlietzicht opgeleverd. 

Locatie:
Bakkershof
Type project:
zorgcomplex
Opdrachtgever:
Wonen Wateringen
Ontwikkelaar:
Wonen Wateringen
Aannemer:
Weboma
Architect:
Hofman & Van der Waart Architecten
Startbouw:
Oktober 2009
Oplevering:
December 2010
Aanneemsom:
3.900.000,-
Bouwmethode:
Kalkzandsteen wanden en breedplaat vloeren en prefab balkons
Contractvorm:
Aanbesteding
Voortgang op de bouw
Naar boven
Nooit eerder een huis gekocht?