Wordt uw woning standaard met een keuken afgeleverd? 
Deze vraag en andere vragen over uw eventuele keuken 
leest u hier

De keuken

Zit er standaard een keuken in mijn woning?
Dit is afhankelijk van het project en hiervoor verwijzen wij u naar de Technische Omschrijving.

Kan ik deze standaard keuken eventueel laten aanpassen?
Indien de woning standaard is voorzien van een keuken kunt u deze via de genoemde keukenleverancier laten aanpassen na oplevering. Aan de aanpassing zijn kosten verbonden.

Kan ik de basisinstallatie voor de keuken laten aanpassen?
Dit per project afhankelijk. Indien toegestaan is het alleen mogelijk met een gemaatvoerde tekening (zowel plattegronden als hoogtematen) van een keukenshowroom. Tekeningen van bijvoorbeeld Ikea bevatten onvoldoende maatvoering en zullen niet in behandeling worden genomen. De coördinatiekosten bedragen € 350,-- exclusief het verplaatsen en uitbreiden van de installatie. Indien de keuken gesitueerd is tegen/nabij een houten gevelelement zijn de mogelijkheden tot het (ver)plaatsen van de aansluitpunten beperkt.

Als ik nog niet over de opstelling van de keuken kan beslissen, wat dan?
Indien u voor de sluitingsdatum geen concreet idee heeft over de opstelling van de keuken, is het mogelijk te kiezen voor 'elektra pakket begane grond' uit de afbouwoptielijst, waarbij u de meterkast laat uitbreiden en extra loze leidingen in de keuken krijgt. Na oplevering kunt u de installatie dan aanpassen.

Wanneer heb ik een perilex-aansluiting nodig in de keuken?
Als u kiest voor een elektrische kookplaat met een vermogen tot 7,4 kW (7400 Watt) heeft u een perilex-aansluiting nodig in de keuken; de meterkast wordt hierop aangepast. Indien u kiest voor een kookplaat met een groter vermogen dan 7,4 kW dan moet de huisaansluiting worden omgezet naar een 3-fasen aansluiting en dient de meterkast te worden vergroot. Hieraan zijn kosten verbonden.

Kan er een gat in de gevel / het dak worden geboord voor de afvoer van een afzuigkap, wasdroger e.d.?
Dit behoort niet tot de mogelijkheden omdat door de isolatie wordt geboord en een condensatieprobleem kan ontstaan. Wij adviseren u een recirculatie afzuigkap te nemen. In verband met de beperkte capaciteit van de mv-systemen raden wij u af een motorloze afzuigkap aan te sluiten op het mv-systeem.

Nooit eerder een huis gekocht?