Nieuwsbrief juni 2021

Aan het woord: De Iris

Anderhalf jaar na de eerste paal is Middin op woensdag 12 mei de trotse eigenaar geworden van hun nieuwe locatie De Iris in Naaldwijk. Daarom in deze nieuwsbrief aan het woord: opdrachtgever Brigitte Polderman en projectleider Mark Poleij!

Opdrachtgever Brigitte Polderman

Hoe tevreden/gelukkig bent u met zorgcomplex De Iris die recent is opgeleverd door Weboma?

Wij zijn goed tevreden over ons nieuwe pand. Hiernaast zijn wij erg te spreken over het team dat vanuit Weboma verantwoordelijk was voor de bouw van De Iris. Hiervoor nogmaals onze complimenten. 

 

Hoe heeft u Weboma tijdens de bouw ervaren?

Weboma heeft tijdens de bouw een goed proces weten neer te zetten, waar wij uiteraard erg blij mee zijn. Bij onverwachte obstakels werdt er snel en adequaat gereageerd, waardoor het proces weer op de goede manier kon worden doorgetrokken.

 

Zijn er nog punten ter verbetering voor Weboma?

Gekeken naar de duur van de openstaande opleverpunten, denk ik dat hier nog wel wat te halen valt. Ondanks jullie hier ook afhankelijk zijn van onderaannemers zou het toch fijn zijn als de punten niet lang bleven liggen en we gewoon nog even kunnen doorpakken. 

Projectleider Mark Poleij

Hoe tevreden / gelukkig ben je met de bouw van De Iris die recent is opgeleverd door Weboma?

Het nieuwe zorggebouw van Middin ‘De Iris’ in Naaldwijk is prachtig geworden. Ondanks de hobbels die genomen moesten worden bij de W-installaties is het gehele bouwproces prettig verlopen. Vanaf de bezuinigingsronde ná aanbesteding tot aan de opevering is met de opdrachtgever, directievoerder, opzichter en architect een fijne samenwerking ontstaan. We kunnen trots zijn op de gerealiseerde kwaliteit. Ik hoop dat de nieuwe bewoners het als een prettige leefomgeving zullen ervaren.

 

Hoe heb je Weboma tijdens de bouw ervaren?

Weboma heeft in dit project laten zien  flexibel en betrouwbaar te zijn.  De samenwerking tussen collega Jeroen Bouthoorn en de architect was goed en leuk om te ervaren. Ook de relatie tussen uitvoerder Peter Wiedmann en de opzichter was goed, met als gemeenschappelijk doel om tot een kwalitatief goed gebouw te komen. Gezien het geringe aantal opleverpunten is prima gelukt.

 

Zijn er nog punten ter verbetering voor Weboma?

Weboma wil graag alle projecten in 3D / BIM uitwerken en voorbereiden, maar helaas is dit project nog in 2D uitgewerkt waardoor collega’s nog niet de ervaring in 3D op kunnen doen. Ook het plannen en communiceren met KYP kunnen we naar een hoger plan brengen dan dat we op dit project hebben gedaan. Kortom: er zijn nog stappen te maken in de automatisering en digitalisering.